Vuxenlitteratur

Vuxenlitteratur

”Åsa-Carolines lilla bok rymmer två svindlande berättelser! Jag imponerades av hennes berättarförmåga och jag kunde inte sluta läsa. Känslan när jag nått sista punkten var; wow och jag vill läsa mer!”


/ Camilla Kronholm, Författare och skrivkursledare.


Gripande, starka & fint skrivna! / Jennies boklista

När sländorna dansar

 

En liten bok med två korta noveller. Fyllda med kärlek, glädje och sorg där ni får följa två kvinnor som har en sak gemensamt, de är och har varit hjälpare till en missbrukare.

 

I första novellen möter ni Mia som stöttar sin tvillingbror Linus efter att de råkat ut för en bilolycka när han kört onykter och han kämpar med att hålla sig från spriten. En morgon när Mia lämnar honom för att gå en promenad ser hon en skugga av en man bakom sig men blir lugn igen när hon ser att det är Linus som går efter henne. Hon sträcker på sig för att vinka men plötsligt är han inte där?

I andra novellen möter ni Josefin som känner sig trött och utarbetad. Hon har arbetat heltid under många år som missbruksterapeut på ett av Sveriges hårdaste fängelse och hon känner sig lika instängd som internerna och längtar över att få komma bort från fängelset. Hennes utmattning får henne att fundera på att byta yrkesbana och när hon faller handlöst för en av internerna sätts både hennes yrke och samvete på prov.

 

Recensioner

http://www.vistoforlag.se/nar_slandorna_dansar 


https://rammengarden.blogspot.com/2019/06/nar-slandorna-dansar.html


https://mariasbokhylla.wordpress.com/2019/06/23/nar-slandorna-dansar/